24.02.2020

przepisy na przekąski

Trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię i dietę bez pieczywa. To ono odgrywa jedną z głównych ról podczas śniadań, kolacji, przekąsek, a nawet obiadów. Rozległa gama różnorodnego rodzaju bułek, lub chleba zezwala wybrać te najbardziej należyte, począwszy od szablonowych, przez te z różnorodnymi ziarnami, śliwkami, rodzynkami oraz tym analogiczne. Mimo to, jeśli ktoś dba o własną figurę, chce być szczupły oraz przyzwoicie się odżywiać, powinien pamiętać, że chleb nie jest sprzymierzeńcem w diecie - serdecznie zapraszamy po przepisy na przekąski. Zapełnia nam żołądek oraz przyczyny przyrost tkanki tłuszczowej. Właśnie dlatego jeżeli ktoś jest na diecie to nie je pieczywa. Może to mieć wpływ na redukcję naszej profesjonalnej wagi. Z pieczywa pełnoziarnistego możemy zrezygnować, zastępując je pieczywem chrupkim. Pieczywo chrupkie to kromki wielkością zbliżone do naturalnego chleba, z tą różnicą, iż zawierają mniej kalorii i są zdrowsze. Zawierają mniej tłuszczu i mąki. Z takiego pieczywa można przygotować wyborne kanapki z dodatkiem sera, czy łososia. Do tego wolno dołączyć trochę warzyw oraz mamy dobrą kolację, czy śniadanie, a w głównej mierze mało kaloryczną.

0 komentarze:

Prześlij komentarz